Tankar

Det knakar verkligen...

De senaste fem natterna har jag inte alls kunnat sova, leget vaken minst 3 timmar per natt. vaknar sadar vid 2 och ar vaken till 5. jatte jobbigt, finns ju inget att gora nar de andra sover. En natt fick jag for mig att trana i koket och det gjorde jag ocksa, galet men ja, som sagt vad ska man gora!?
     Under dessa timmar av somnloshet sa hinner man tanka valdigt mycket. tanker valdigt mycket pa alla dar hemma och min stad Malmo. Jag saknar verkligen de personer som drar mig till malmo, men nar jag tanker pa sjalva staden, vill jag inte tillbaka. Visst, Malmo har sian sma solstralar, men det ar inte mycket jamnfort med Rom. Gud vilken underbar stad jag lever i! Sitter och lyssnar pa min Mp3 nu och hor en disneylat och kommer att tanka pa igarkvall, nar vi gick hem fran Campo Di Fiori efter en fika med Louise och Emilio. Vi gick  och sjong massa Disneylatar och dansade for att halla varmen. dar gick vi tre blonda tjejer forbi Collosseum och sag verkligen inte kloka ut, det ar bara underbart! Sa roligt vi ahde pa hemvagen, och att se alla dessa underbara gamla byggnader varje gang man gar utanfor dorren, fabolous.
     En annan sak som har tagit upp mina tankar under natterna, ar min framtid. Oj vad jag har tankt. Anda sen vi kom hit har Malin pratat om att man verkligen ska ta chansen och ga den vag som amn verkligen vill. Inte tanka pa hur det kommer att bli eller om man kommer att tjana mycket pengar. Bara gora det man verkligen har en passion for. Och jag har verkligen tank jatte mycket pa detta. Har nu de sneaste aren velat soka in pa Tekoskolan i Herning, Danmark. Men dar ska jag isafall kopa inkop, som egentligen har varit ett andrahandsval heal tiden. det jag nu borjat fundera over ar om jag kanske ska ta upp mind rom iaf. Att bli inredningsdesigner eller fotograf eller nagat som jag verkligen vill gora. Har alltid varit lagd at det kreativa hallet och det hade passat mig sa bra, men hela tiden har jag stoppat mig sjalv och sagt: Du kommer inte lyckas pa den vagen, det finns sa manga som ar battre an dig dar ute. men jag tror jag vill testa. OM jag lyckas med det sa jobbar jag ju verkligen med nagot som gor mig lycklig! Och hade inte det varit det basta av allt!?
     Jag hatar att tanka pa framtiden, men ibalnd behovs det. Vill bara leva i nuet och inte titta framat (iaf inte forren jag bestamt mig vad jag vill gora). Jag ar sa himla stolt over Emma. Gumman, du sitter dar i Lund och kampar pa med dina studier. Och det du laser sen, sa duktig du ar! Ar saaaaa stolt over dig min van. =) Langtar tills du kommer ner hit och halsar pa och nar vi far halsa pa dig pa nationen! Men iaf, kanner mig sa stressad och pressad. Vill inte valja fel.... maste isafall borja kolla upp valmojligheter har fran Rom och det kan ju vara lite klyddigt, men vill man sa gar det! =)

Sa nu har jag fatt skriva av mig lite tankar och sa.....=) Skont!

Halsning till alla dar hemma, Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam pa er!

Pokerkvall hos Genine

Igar var det mys hemma hos Genine. Jag, Fia, Malin, Genine, Erika, Erik och Sjoerd lagade middag, hemmalagade hamburgare, sa gott! Sen spelade vi poker. jag och genine var ju inte riktigt med pa noterna, men nu har jag lart mig, det var jatte roligt. Till slut stod det mellan Fia och Sjoerd, men han vann....Fia blev sa sur, ha ha, dalig forlorare =) men det var en trevlig kavll, som maste upprepas!


Antligen!

Efter 4 veckors letande, sa hittade vi antligien var vattenpipabar. Jatte mysigt stalle som Ingrid berattde om for en vecka sedan. Sa i fredags bestamde vi oss for att ta en titt. Forst at jag, Fia och Malin middag hemma, blev soppa som vi har blivit sa foralskade i. Sa latt att laga, himlans gott och sa billigt!!! Love it =)
Motte upp Genine och Louse pa Termini och tog sedan bussen hem till Ingrid dar de hade lite forfest. Emilio och Louis Stephan hade lite grabbkvall hemma med Whisky och annat, ha ha, roligt det var sen nar Louis S. kom och motte oss, han vart verkligen pa g efter all whisky, Emilio stannade dock hemma. Var inte hemma hos Ingrid mer an en halvtimme forran vi gick till Shisha, baren med vattenpiporna. Dar fanns magdansorer och allt! Kul! Man satt ner pa sma kuddar, som inte var sa latt i min snava kjol, men det gick! =) Efterat stack vi till Caoyote igen, hade den roligaste kvallen hittills! Vi dansade hela natten och ahde sa mycket skoj. Det var Louis S. sista kvall i Rom och det blev nog en rolig kvall for honom! Aven for oss andra saklart! Nar vi skulle ga hem, sa snoade det! Helt otroligt, kom ett stort hagel/sno fall och det vart verkligen massa blask nar vi latade efter taxi! Sa kallt!! Vantade ungefar en timme pa taxi, men till slut stannade en. Man ar ju verkligen inte van vid den kylan har i rom, helt sinnes!



Ladies night (igen)

I vanlig ordning lagger jag upp bilderna fran veckans fester. I onsdags vart vi pa La radio som vanligt, riktigt trevligt =) Forfest hemma hos Louise och Emilio, nice nice.



Energi a Dominique

En otrolig manniska

Sa, nu ar det antligen dags for mig att skriva ett inlagg om var kare van Dominique. Han bprjade i var klass for nagra veckor sedan, och sen dess har vi bara blivit mer och mer imponerade av honom. Han ar verkligen en sadan vacker person och har sa mycket att lara oss. Det ar sa intressant att lyssna pa allt han har att beratta och visa oss. Han kommer fran Amerika och ar 56 ar. Men aldern gor verkligen ingenting for oss har for det ar sa intressant att traffa olika sorters av manniskor. Han haller pa med alla mojliga roliga sporter. Boxning, dar han har tranat en av varldens basta boxare. Karate, dar han ocksa ar himla duktig. Shi Gong (vet inte hur det ska stavas), och detta larde han oss efter lektionen, jatte roligt. det handlar om att samla all energi och man blir verkligen jatte pigg av det. Dessutom sa behaller man lugnet mycket battre, som kanske da hade kunnat vara bra for mig, he he =)
    Han har satt upp plansher pa skolan dar han haller pa med karate och det ar de sjukaste bilderna! Helt otroligt. dar ar en bild dar han har tva stor nalar in i inderarmarna och pa dem hanger tva snoren dar han bar upp ett 5 arigt barn med bara nalarna, laskigt men intressant. Han sade det att det varken blodde eller gjorde ont, eftersom han samlande all sin energi i hjarnan sa att det inte skulle gora ont. Otroligt!
    har ar lite bilder dar han visar oss lite olika rorelser fran Shi Gong, efter lektionen.


Vatikanen och Peterskyrkan

Det var verkligen en upplevelse!

I mandags var vi pa utflykt och sag Peterskyrkan och Vatikanen. Vilken upplevelse sager jag bara! Det ar en sak man verkligen maste se! Forst gick vi in i kyrkan och tittade pa allat fint, jag borjade grata nar jag kom in dar, bara for att det vart sa vackert och storslaget. Vi var nere och tittade pa Jhannes Paulus II:s grav, den vart inget vackert, nar man jamforde med alla de gamla fina som lag dar. Men det var anda nagot speciellt over gravplatsen.

Senare pa dagen tog vi oss till Vatikanen, och det var coolt. Alskar alla underbart malade tak och vaggar, sa vackert. Det finns nog inte mycket som kan jamforas med kanslan av att komma in i Sixtiska kapellet, nastan en chockartad kansla. Man fick ju egentligen inte ta foto dar inne, men jag lyckades fa tva bilder utan blixt, fast inte utan att vakten sag mig och blev lite sur. Men dte var vart det, for nu har jag de tva bilderna med mig =)
Sa, ja, verkligen en minnesvard dag, ska dit igen! Vill visa alla som inte varit dar. Det var sa mycket att ta in pa en gang, var helt slut i mitt huvud efterat. 7 km av museum! Helt makalost!


Senaste inkopen!

Weee, antligen har jag shoppat lite =) Me like. Hittade en fina jacka som ar bra att ha nu nar det blir varmare, for mina andra ar for varma snart. Tva klanningar inhandlades aven. Sa billgt det ar har pa rean, lovely!


Middag hemma hos Genine!

I lordags var vi bjudna pa middag hemma hos genine. Det var jag och toserna plus Emilio och Louise. Aven Genines rumskompisar Erika och Erik var dar. Senare kom deras kompis Shourts och halsade pa. Det var jatte god mat och trevligt sallskap. I forra veckan sa fick vi en riktig Cubansk cigarr av Louse Stepnhan i var klass, och den akte rfam efter middagen. Jag har dock aldrig testat cigarr forr, men det var ju en upplevelse, inte sa varst gott...ratt starkt. Men testa fick man ju gora! Senare stack vi till la Radio, som vanligt, he he. Traffade pa Patrik dar, en kille fran London som vi lart kanna. Tanken var att vi skulle ut och dansa, men vi gick bara omkring och sen gick vi hem, skooont var det. Vi ahde alla sa ont i fotterna efter att ha gatt runt hela Rom i hogklackat, sa det behovdes en mjuk sang =)




Coyote!

BIlligt och bra!

Igar var det forfest hemma hos oss och det var jatte trevligt faktiskt. det var jag, Fia, Malin, Genine och henns roomie Erica fran Brasilien, herregid vilken kropp sager jag bara! =) he he Sen var det Louise och Emilio, Dominique och Luis Stephan. Trevligt litet gang =) Vi stack senare till Testatccio och gick till en klubb som heter Coyote, himlansbra klubb, skit ball. det blev ganska sent, vid sex kanske.... trott som bara den, och anda sav man halv eftermiiddagen =) nice Sen dar inne pa klubben sa traffade vi INgrid, Robin, Marianne, Erik, och Shourts. det blev verkligen en jatte rolig kvall, forsta dankvallen =)




En helt vanlig dag i skolan

Tankte visa lite hur det ser ut i vart klassrum. Tog lite bilder idag pa lektionen. Sa har sitter vi, ungefar tio stycken. Det ar en jatte mysig klass, och himla trevliga manniskor, fran hela varlden och i alla aldrar!
Vi har mig, Fia, malin och Louse fran Sverige. YangShin och YoungHo fran Sydcorea, Dominique fran USA, genine fran Holland och Louis Stepnan fran Colomia.


En kvall pa La Radio

Detta ar puben som alla pa skolan gar till, jatte trevligt stalle. Varje onsdag ar det ladies night, 10 euro och man far sa mycket dricka som man vill. Ja, vad ska man saga, att vi ar stammisar redan ha ha =) Det ar alltid jatte trevligt att komma dit for man kanner sa manga, och har lart kanna sa manga nya dar! =) Bartendern, Benoit fran Frankrike ar en trevlig kille, men han kan verkligen inte blanda drinkar! ha ha katastrof! Vi tog var sin sex on the beach och en cosmo, och de var saaaa ackliga, sa till slut sa blandade vi de tva drinkarna tillsammans och det blev till och med godare an var for sig! =) Nu i onsdags var det den trevligaste kvallen hittils tyckte jag, jatte mycket folk och massa nya manniskor. Vi traffade ett gang svenskar ocksa. Christian, Anton och Vivi. de ar festfixare har nere i Rom och kunde bra italienska sa vi trande vara fraser med dem, he he, det gick inget vidare =9 Nastan hela var klass var dar, skit ball kvall =)


Sa varmt det ar!

    Alskar vadret har, det ar redan 15 grader varmt och man kan sitta i bara t-shirt ute redan, fabolous! Har sitter jag pa Piazza Popolo, ett jatte fint torg, vid slutet pa Via del Corso (shoppinggatan). Fia och jag tog oss ut pa stan en dag, utan att veta var vi skulle, vi bara gick runt. da hittade vi detta torget, och tur var val det, sa vackert det ar! amn ser dock inte sjalva torget pa bilden men detta ar muren som gar runt en fjardedel av torget.

Vill man vara fin, sa.....

    Ha ha, detta ar vad vi gor pa kvallarna =) Nej, men vi testade Fias ansiktsmask, och roligt hade vi! Sa roliga vi sag ut, och sen stelnade det sa vi knappt kunde prata, funny funny =)

En kvall pa Campo di Fiori

Himla mysigt torg! =)

Detta ar favorittorget, ett mysigt torg med massor av barer, pubar och restauranger. det kryllar av folk pa kvallarna och har ar det perfekt att satta sig om man bara vill ta en liten drink eller en kaffe. Denna kvallen valde vi det forstnamnda. =)
Det var en kvall ute pa stan med Fia, Malin, Ingrid, Genine, Emilio och Louise. Mycket trevligt maste jag saga! =)


En sondag i Rom

Mycket roligare an i Sverige!

Sondagarna ar verkligen mycket roligare har i Rom an i Sverige, Malmo. Det ar nastan sa att vi langtar till sondagarna for det hander sa mycket! Har i Rom sa klar italienarna, och sa aven vi, upp sig och gar ut pa stan och alla affarer ar oppna. Dar gar man omkring och tittar pa folk och minglar lite och tittar pa alla roliga manniskor som har klatt ut sig till olika saker! Dar var en man som hade klatt ut sig till en staty, och vi trodde verkligen det var en staty! Helt otroligt roligt! Rean borjade i lordags sa verkligen alla italienare i Rom var ute och gick, jatte kul! Titta pa bilden dar nere sa mycket folk det ar pa shoppinggatan. Pa denna gata kor egentligen bilar, men de had einte en chans! Sondagen igar vart underbar!


Tjejmiddag

Himlans mysigt =)

I lordags hade vi tjejmiddag hemma i var nya lagenhet, jatte mysigt hade vi. Hade bjudit in vara nya vanner fran skolan, Ingrid och Genine, bada tva fran Holland. Vi lagade pasta med kottfarssas, som blev saaaaaa jatte god! Tjejerna tog med drickan och vi hade verkligen jatte trevligt. Vi skulle egentligen pa forfest hemma hos vara andra vanner, Louise och Emilio, fran Sverige, men de stallde in efter att ha gatt loss pa rean (ha ha, pengarna rackte visst inte till allt). Sa det blev en helkvall hemma hos oss istallet. Lite senare tankte vi ga ut, men missade sista bussen dit vi skulle och gick istallet. Efter en och en halv timmes gang med hogklackat sa var vi framme, men vi hittade inte klubben vi skulle till och alla bankomaterna vart helkonstiga, sa vi kunde inte ta ut pengar! Sa dar stod vi fem tejer utan pengar till intrade, lite smatt vilsna sa vi tog taxi hem och var hemma vi tva, utan att ha dansat.....typiskt!
Men allt som allt sa var det en trevlig kvall =)



  


Dekorerat och stadat!

Sa fin den blev!

Efter IKEA turen i lordags sa dekorerade vi hela lagenheten och den blev sa fin!!! Jatte mys med vara nya sangklader och tavlor och ljus! Se sjalva!





IKEA

Det kandes som att vara hemma igen!

I lordags tog viss oss ut pa okand mark, som alla andra dagar iofs... Vi tog metron ut pa landet och vidare langre bort med buss. Helt plotsligt uppenbarade sig en vacker syn. i Blatt och gult stod hon dar, en vacker byggnad med bokstaverna I.K.E.A pa, sa vackert! Nar vi kom in blev alla tre tarogda, pa riktigt! ha ha, roligt att man kanner sig sa stolt over IkEA nar man ar har i Rom =) Vi at kottbullar med potatis, graddsas och lingon! Fabolous! Efter det inhalndlade vi massa goa saker, bade fran matchoppen och sjalva ikea. Nya tacken, filtar, ljus, toasaker, ramar och bilder till vaggarna osv. Vi hade nu saker till att dekorera lagenheten! =) Weeiiii

Det var en underbar dag och det blir nog ett fortsatt lordagsnoje =)


Den stora flytten

Tungt, tungt...tungt!

Det gar nog inte att beskriva hur roliga vi sag ut med all var packning, nar vi skulle ta oss fran den gamla lagenheten till den nya. Var packning fick inte plats i en taxi, sa vi bestamde oss for att ta bussen och hur det gick till forstar jag inte! =) Vi hade vars tre-4 vaskor plus matkassar! Helt otroligt vad tungt det var! men vi kom fram till slut iaf, det var det viktigaste =)

Lagenheten ar underbar!


Nytt nummer!

Nytt nr.

Nu har jag ju fatt ett nytt italienskt nummer. Och klantiga lilla jag skickade ivag 25 sms till de narmsta, med FEL NUMMER!!! Hur korkad far man bli. Sa darfor kommer mitt nr. upp har istallet sa att alla som laser har aven mitt nummer, men det ar ju bara tillfalligt sa, varsego!

0039-3383453380


Skabbigt varre!

Jag har ju tidigare berattat om hur acklig var lagenhet ar. Och nu har jag fangat ,nagra av laganhetens basta sidor, pa bild! =)

Bild ett ar en av de trasiga stolarna som vi inte kan sitta pa. Alltid trevligt med hela mobler! =) Bild tva ar grytan som star farmme alltid, med samma bruna gegga i, hon som vi bor med ater till och med detta. Det ar sa aklingt for det luktar skrit fran denna gegga och detta sprider sig i hela lagenheten. Fattar inte hur hon kan ata detta! Bild tva ar min anghorna, trevligt va! En hel soptipp ar vad det ar! Bild fyra ar hur frysen ser ut, och ni kan bara inte ana hur det luktar fran kylskapet! Bild fem ar vart fina ducshdraperi, roligt att stalla sig i den ducshen....nej!

Sa, nu har jag klagat fardigt, var bara tvungen att visa er dar hemma, ha ha.... Nu skrattar vi bara at att det ar sa akligt. Imorgon flyttar vi till var underbara lilla lagenhet! Den ska bli sa fin! IKEA pa lordag =) weeiiii



Ar det inte vackert? =) ha ha


Rome

Fabolous

Det ar en helt fantastisk stad, jag ar stolt over att bo har! Vi stormtrivs nu nar vi vet att vi ska flytta. Vi har fatt en helt fantastisk laganhet, precis bredvid Colosseum. Nar vi gar ut fran dorren sa har vi Colosseum precis till hoger, kanske 300 meter bara! Underbart!

Igar var vi ute och sag Rom ordentligt, for forsta gangen. Vi var vid Fontana di trevi, Colosseum, ett fint slott som lag pa Piazza Venezia och vi tittade aven in shoppinggatan, den sag verkligen lovande ut! Jag alskar verkligen den har staden, och allt som hor till. Det ska bli sa roligt vatt ha var egen lagenhet sen. Pa lordag ska vi till IKEA och shoppa lite nodvandigheter till vart nya place.

Resan startade ju inget vidare dock. Flygresan var skumpig och jobbig. Nar vi kom till flygplatsen sa dok aldrig var transfer upp och vi fick ta taxi. Lagenheten som vi kom till var hemsk! Den luktade skit och sag hemsk ut! Man kan knappt sta i ducshen och verkligen inte laga mat i koket, sangarna ar hur obekvama som helst och allt var piss! Vi bestamde oss for att ga ut och ata den kvallen, och da lossnade Malins tandstallning, sa hon maste fa den fixad har nere (forst trodde hon att hon vart tvungen att aka hem). Andra dagen sa fick jag maginfluensa och hog feber och det holl i sig de narmsta dagarna. Fia var ocksa sjuk och hade feber och nar Malin skulle ga hem sjalv fran skolan sa gick hon vilse och yrade runt i tva timmar!
Sa, vi har inte haft den basta turen, men nu vander det kanns det som!

Jag hade tagit jatte fina bilder fran forsta dagen har i Rom, men de forsvann i datron nar jag skulle lagga in dem men har ar nogra bilder som jag har fran var forsta tid i Rom =)



Saknar er dar hemma dock, himlans mycket!


Arrivederci!


Gott Nytt Ar!

Det var ett sorgligt slut... men en magisk kvall =)

Nyarsafton firades mest med systern min. Alskade syster, sa jobbigt det var att saga hej da. Det var min sista natt i Sverige, pa ett halvar. Jag och Woo var forst bjudna hem till Emma pa middag, mycket trevligt, tack for allt gumman! Vi var 11 st, ett trevligt litet gang, och maten var helt underbar! =)





Kvallen fortsatte hemma hos Mia, dar aven festandet fortsatte, och livat var det! =) Sa roligt och trevligt jag hade det. Underbara manniskor, en helt fantastisk syster, soooooot Benne =) Bettyboop, urgullig gumman!  ha ha, kan bara tanka pa Bennes mjuka oronsnibbar, ha ha =) asball!




Tack for denna magiska kavll allihopa! Kara syster, alskar dig mer an nagonsin, det gar inte att beskriva hur mycket det kanns att vara ifran dig! Er andra saknar jag med, hur mycket som helst! Gud, vissa stunder vill jag bara vara hemma och krama er alla, i en stor babsekram! =) Men det far vi ta till sommare, och da ar det Justiiiiin! =) weeeiiiiii

Alskar er!